latinica  ћирилица
04/04/2021 |  07:48 ⇒ 11:14 | Аутор: РТРС

Званичници Српске: Полиција стуб безбједности

Званичници Републике Српске упутили су честитке поводом 4. априла - Дана полиције Српске.
Република Српска (фото:@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (фото:@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је 4. април - Дан полиције, један од најважнијих датума које обиљежава Република и да у очувању тешко стечене слободе полиција представља стуб безбједности и чувара поретка.

Она је навела да се данас, уз велику захвалност и поштовање, српски народ сјећа свих припадника полиције који су уз борце Војске Републике Српске, одбранили Републику, а посебно оних који су дали живот или дијелове тијела, штитећи свој народ и слободу.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је да је полиција у протеклих 29 година постојања дала немјерљив допринос очувању безбједности и заштити уставног поретка Републике Српске, штитећи имовину и права свих конститутивних народа и грађана.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић поручио је да је полиција гарант безбједности Српске и њених грађана и да Влада Српске остаје чврсто опредијељена да у континуитету ради на њеном даљем опремању и модернизацији.

Честитку је упутио и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, наводећи да је полиција Републике Српске гарант мира, владавине права и безбједности свих грађана Српске.