latinica  ћирилица
04/04/2021 |  09:22 ⇒ 12:04 | Аутор: СРНА

Бањалука: Служен парастос за 252 погинула полицајца (ФОТО/ВИДЕО)

Поводом обиљежавања 4. априла - Дана полиције Републике Српске, данас је у Бањалуци служен парастос, те положен вијенац и прислужене свијеће за 252 погинула припадника Полицијске управе у овом граду у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.
Бањалука - парастос за 252 погинула полицајца - Фото: СРНА
Бањалука - парастос за 252 погинула полицајцаФото: СРНА

Начелник ПУ Бањалука Милош Бркић рекао је да је сваке године Дан полиције прилика да се сјетимо свих припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске који су дали животе за одбарну Републику Српску.

- Наша је обавеза да трајно чувамо сјећање на све погинуле припаднике МУП-а Републике Српске и да им се на тај начин захвалимо што су дали оно највредније што су могли за Републику Српску - поручио је Бркић.

Он је свим припадницима МУП-а Републике Српске честитао 4.април - Дан полиције Републике Српске, пожељевши им много среће, здравља и успјеха на личном и професионалном плану.

Фото: СРНА

Бркић је јутрос положио вијенац код споменика погинулим припадницима Центра јавне безбједности Бањалука, гдје је претходно служен парастос и прислужене свијеће на платоу испред Полицијске управе.

У оквиру обиљежавања Дана полиције Републике Српске данас ће у Бањалуци бити служен парастос и положени вијенци на Централно спомен-обиљежје погинулим и несталим припадницима МУП-а Српске.

Вијенац на Централно спомен-обиљежје /бијела зграда МУП-а/ положиће министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и директор Полиције Синиша Кострешевић, а обиљежавању ће присуствовати и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Фото: СРНА

За одбрану Републике Српске живот су положила 782 припадника полиције, а Дан полиције је један од најзначајнијих датума у историји Републике Српске.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова.