latinica  ћирилица
04/04/2021 |  11:31 ⇒ 13:23 | Аутор: СРНА

Зворник: Сјећање на погинуле полицајце (ВИДЕО)

У зворничкој Полицијској управи данас је обиљежен 4. април - Дан полиције Републике Српске поменом и полагањем вијенаца на спомен-плочу 11 погинулих полицајаца у Одбрамбено-отаџбинском рату и сјећањем на полицајца Драгана Ђурића који је прије шест година погинуо у терористичком нападу на Полицијску станицу у овом граду.
Зворник - Дан полиције - Фото: СРНА
Зворник - Дан полицијеФото: СРНА

Помен је служило мјесно свештенство, а вијенце су положили породице погинулих полицајаца, начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић са сарадницима и замјеник градоначелника Бојан Ивановић.

Портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар рекао је да су припадници ове управе полагањем вијанаца на спомен-обиљежје испред уграде Управе одали почаст погинулим припадницима ове управе.

- Иако је обиљежавање Дана полиције ове године протекло у складу са епидемиолошким мјерама, због чега су отказане бројне активности које Полицијска управа традиционално предузима, припадници ове управе учествовали су у акцији доборвољног давања крви и тиме показали спремност да пруже помоћ онима којима је у датом тренутку најпотребнија - рекао је Бобар.

Он је нагласио да је служењем помена, прислуживањем свијећа и полагањем вијенаца на спомен-обиљежје погинулим припадницима Полицијске управе послата порука да они никада неће и не смију бити заборављени јер су дали своје животе у одбрамено-отаџбинском рату.

Бобар је подсјетио да је Полицијска управа Зворник у претходној години, између осталог, предузимала и појачане активност из своје надлежности с циљем спречавања ширења инфекције вируса корона.

- И поред активности на спречавању ширења вируса корона, полицијски службеници су остварили запажене резултате у свим сегментима безбједности, како у области криминалитета, тако и у области јавног реда и мира и безбједности саобраћаја, чиме су сачували повољно стање безбједности на овом подручју - рекао је Бобар.

Према његовим ријечима, ова управа ће и у наредном периоду, у складу са важећим епидемиолошким мјерама, предузимати појачане актовности из своје надлежности како би сачувала животе и здравље људи и имовину грађана на подручју које оперативно покрива.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова. За одбрану Републике Српске живот су положила 782 припадника полиције, а Дан полиције је један од најзначајнијих датума у историји Републике Српске.