latinica  ћирилица
04/04/2021 |  12:58 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Градишка: Обиљежен Дан полиције Републике Српске

У Полицијској управи у Градишци данас је, поводом 4. априла - Дана полиције Републике Српске, служен парастос, а потом су положени вијенци код спомен-плоче погинулим полицајцима у Одбрамбено-отаџбинском рату.
Градишка - Фото: РТРС
ГрадишкаФото: РТРС

Начелник Полицијске управе Бојан Шкорић рекао је да је у Одбрамбено-отаџбинском рату погинуло 19 градишких полицајаца, а након рата је преминуло девет активних припадника ове управе.

- Прошле године смо имали и више ситуација гдје су се наши припадници истакли и учинили храбра и добра дјела, а за то су награђени и похваљени. Надам се да ће са таквим радом наставити и ове године - изјавио је Шкорић.

Он је навео да Полицијска управа Градишка има добре резултате рада у протеклој години иако је рад у условима пандемије вируса корона сложен.

- Могли би рећи да су након медицинских радника полицијски службеници најизложенији јер спроводе све наредбе Републичког штаба, а грађани су већ нервозни због свих мјера - каже Шкорић.

Он је апеловао на грађане да се придржавају свих епидемиолошких мјера јер се само тако може превазићи епидемија и вратити се нормалном животу.

Поводом Дана полиције припадници Полицијске управе Градишка почетком седмице организовали су акцију добровољног давања крви.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова.

За одбрану Републике Српске живот су положила 782 припадника полиције, а Дан полиције је један од најзначајнијих датума у историји Републике Српске.