latinica  ћирилица
04/04/2021 |  13:08 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Дан полиције обиљежен и у Приједору

Полицијска управа Приједор обиљежила је 4. април - Дан полиције Републике Српске парастосом у Цркви Свете Тројице и полагањем вијенаца испред спомен-плоче погинулим припадницима полиције.
Парастос у Цркви Свете Тројице, Приједор - Фото: СРНА
Парастос у Цркви Свете Тројице, ПриједорФото: СРНА

Начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић је честитајући свим припадницима Министарства унутрашњих послова Дан полиције истакао да је ове године овај дан обиљежен скромно и у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

- Полицијска управа Приједор има довољно расположивих капацитета за контролу стања безбједности на комплетном подручју које покрива, а то стање безбједности је на задовољавајућем нивоу - изјавио је Вујановић.

Цвијеће је положено, а свијеће прислужене код спомен-плоче у згради Полицијске управе Приједор, гдје су уклесана имена 74 имена погинулих припадника бившег Центра јавне безбједности и седам припадника Седмог одреда Специјалне бригаде полиције.

Телеграм-честитку припадницима Полицијске управе Приједор, као и свим припадницима МУП-а Републике Српске, упутио је и градоначелник Далибор Павловић, који је пожелио да полиција и даље буде снажна и да пружа подршку грађанима, а када затреба и помоћ.

Он је истакао да је храброст полицајаца овјековечена животима бројних припадника полиције палих за одбрану Републике Српске.

- Нека убудуће њихова жртва никако и никада више не буду њихови животи већ само сигурна рука подршке на свим пословима које обављају и у свим ситуацијама у којима се нађу како би били подршка својим грађанима - поручио је Павловић.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова. За одбрану Републике Српске живот су положила 782 припадника полиције, а Дан полиције је један од најзначајнијих датума у историји Републике Српске.