latinica  ћирилица
04/04/2021 |  13:09 ⇒ 13:18 | Аутор: СРНА

Котор Варош: Служен парастос погинулим полицајцима

Припадници которварошке Полицијске станице данас су обиљежили 4. април - Дан полиције Републике Српске одајући помен погинулим припадницима Станице јавне безбједности Котор Варош.
Припадници которварошке Полицијске станице - Фото: СРНА
Припадници которварошке Полицијске станицеФото: СРНА

Парастос је служио архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић који је рекао да су погинули полицајци хероји, јер су дали живот за одбрану Републике Српске.

- Њихове жртве не смију бити заборављене, јер су за одбрану Републике Српске дали оно највредније - своје животе - поручио је Нарић и похвалио запослене у Полицијској станици што се сваке године окупљају на овај дан и молитвом одају помен колегама.

Командир Полицијске станице Котор Варош Игор Ковачевић рекао је да се и ове године Дан полиције обиљежава у складу са мјерама сузбијања ширења заразе вирусом корона.

- Полицајци су у овим изазовним временима показали да су уз грађане Републике Српске и да све своје послове и задатке обављају крајње професионално и одговорно, а у корист свих наших грађана - поручио је Ковачевић.

Он је рекао да је безбједносна ситуација на подручју ове општине на задовољавајућем нивоу.

- У прошлој години смањен је број кривичних дјела и знатно је побољшана безбједност у саобраћају - истакао је Ковачевић.