latinica  ћирилица
04/04/2021 |  13:39 ⇒ 13:42 | Аутор: СРНА

Источно Сарајево: Служен помен за погинуле припаднике полиције

У Источном Сарајеву обиљежен је 4. април - Дан полиције Републике Српске поменом и полагањем вијенаца код спомен-обиљежја испред Полицијске станице Источно Ново Сарајево и спомен-обиљежја у мјесту Кула у Источној Илиџи.
Полагање вијенаца, Источно Сарајево - Фото: СРНА
Полагање вијенаца, Источно СарајевоФото: СРНА

Помен је служило мјесно свештенство, а код спомен-обиљежја испред Полицијске станице Источно Ново Сарајево вијенце су положили представници Полицијске управе Источно Сарајево, борачких организација, начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, те представници општине Источна Илиџа.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац изјавио је да се данас обиљежава 29 година од настанка Полиције Републике Српске, те да је ово прилика да се сви сјете припадника полиције који су живот уградили у темеље Републике Српске.

- Припадници Полицијске управе Источно Сарајево, тадашењег Центра јавне безбједности, њих 136, погинуло у протеклом Одбрамбено отаџбинском рату. Овом приликом им одајемо почаст уз напомену да никада не смијемо да заборавимо оно што су они учинили за нас, за наш народ и Републику Српску - истакао је Шеховац.

Шеховац је овом приликом честитао Дан полиције свим припадницима Полицијске управе Источно Сарајево и Минстарства унутрашњих послова Републике Српске, те им пожелио успјешно извршавање службених послова и задатака, те личну и породичну срећу и здравље.

За одбрану Републике Српске живот су положила 782 припадника полиције, а Дан полиције је један од најзначајнијих датума у историји Републике Српске.

Полиција Републике Српске формирана је 4. априла 1992. године и извршна је институција, оперативни и истражни орган Министарства унутрашњих послова.