latinica  ћирилица
04/04/2021 |  13:59 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

У понедјељак претежно сунчано

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно сунчано.

Ујутро ће бити претежно ведро и свежије уз умјерену облачност у централним и источним крајевима, у нижим крајевима је могућ слаб мраз, а на планинама умјерен, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече и током ноћи очекује се пораст облачности испред хладног фронта са запада.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, јужног и југозападног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус три до два, на југу до шест, а највиша дневна од осам до 14, на југу до 16 степени Целзијусових.

У уторак, 6. априла, биће облачно са снијегом, у Херцеговини са кишом. Очекује се да ће висина сњежног покривача достићи десет центиметара, на планинама и до 20.

Јутарња температура ваздуха биће од минус један до четири, на југу до шест, а највиша дневна од нула до шест, на југу до 15 степени Целзијусових.

У сриједу, 7. априла, биће облачно, повремено са слабом кишом, на планинама слабим снијегом, а послијеподне очекује се разведравање на југу и југозападу. Јутарња температура ваздуха биће од минус осам до минус два, на југу до четири, а највиша дневна од два до осам, на југу до 11 степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерена у 12.00 часова: Чемерно минус два степена, Калиновик, Мраковица минус један, Хан Пијесак нула, Рудо један, Рибник, Соколац, Гацко, Зворник два, Сребреница три, Вишеград четири, Шипово, Мркоњић Град пет, Фоча шест, Бијељина, Србац, Нови Град, Добој седам, Бањалука, Приједор осам, Требиње десет, Билећа 11 степени Целзијусових.

У Федерацији БиХ температура ваздуха измјерена у 11.00 часова: Бјелашница минус девет, Сарајево три, Бихаћ, Бугојно, Тузла пет, Градачац, Сански Мост, Зеница шест, Груде, Мостар 12, Неум 13 степени Целзијусових.