latinica  ћирилица
04/04/2021 |  18:46 ⇒ 05/04/2021 | 09:59 | Аутор: РТРС

Храбри полицајци из Петрова (ВИДЕО)

На Дан полиције прича о полицајцима-херојима - Гордану Перићу и Александру Јевтићу. Спасили су живот жени која је у само неколико минута, два пута покушала самоубиство, скакањем под воз, а потом утапањем у ријеци Спречи.
Полицајци Гордан Перић и Александар Јевтић - Фото: РТРС
Полицајци Гордан Перић и Александар ЈевтићФото: РТРС

У тренутку када је из Полицијске станице Петрово стигла дојава да је женска особа покушала извршити самоубиство, ови полицајци су се налазили у службеном возилу.

Тада почиње права драма и трка с временом. Реаговали су муњевито, али су по доласку на пругу затекли само заустављен воз и машиновођу који им је рекао да је ударио жену и да је она устала, упутила се према старом мосту према ријеци Спречи и да ће највјероватније у њу скочити.

Полицајци су се упутили према ријеци, али када су стигли, несрећна жена већ је била у води.

- Полако смо је наговорили да се приближи нама након чега смо преговарали. Пришла је ближе и онда смо је ухватили у предјелу рамена и извукли на обалу - прича полицајац Александар Јевтић.

Полицајцима је рекла име и презиме, али не и зашто то чини.

- Почела је да плаче да јој је зима, да је боли... Ми смо је ставили у службено возило и чекали смо возило хитне помоћи - каже полицајац Гордан Перић.

Ова два полицијска службеника кажу да је лијепо када неком спасите људски живот. За свој храбри чин они су похваљени и нису једини који су показали своју пожртвованост да би спасили нечији живот.

- Свакодневно учествујемо у спашавању живота, ово је посљедњи догађај у Петрову, а уназад мјесец дана имали смо на подручју ПС Брод интервенцију када једно лице које је покушало да изврши самоубиство - истиче начелник ПУ Добој Слободан Радинковић.

Тај дан, кажу полицајци, памтиће заувијек. Гордан Перић из Петрова искусан је полицајац са 29 година радног стажа, који је током службе имао сличних ситуација. Александар Јефтић је из Добоја, а полицајац је тек нешто више од годину дана. Ово му је, каже, било прво велико искуство.