latinica  ћирилица
05/04/2021 |  07:32 ⇒ 07:34 | Аутор: СРНА

Могућа поледица, у котлинама смањена видљивост због магле

У Републици Српској и ФБиХ због ниске температуре на путевима могућа је поледица, посебно на путевима у планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.
Поледица (фото:zosradio.ba) -
Поледица (фото:zosradio.ba)

Понегдје у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због магле, упозоравају из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због учесталих одрона и клизишта на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путнички саобраћај одвија се отежано, а за теретна возила саобраћај је потпуно обустављен.

Саобраћај је због радова обустављен и на дионици магистралног пута Ламовита - Ивањска и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова најављене су и измјене у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Црквина - Модрича један, као и на дионици магистралног пута Козарац - Ламовита.

У току су радови на дионици магистралног пут Клашнице један - Горња Вијака један, због чега су на снази измјене у одвијању саобраћаја који је регулисан привременом сигнализацијом.

Због радова, измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Модрича један - Вукосавље /Јакеш/ - Подновље - Шешлије - Јоховац - Руданка -Добој - граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/.

Због изградње кружне раскрснице на споју дионице магистралног пута Добој - Руданка и Улице Стефана Првовјенчаног у Добоју измијењен је режим саобраћаја.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона преко надвожњака на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн.

Саобраћај је због новог клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица - Градишка, на дионици Мраковица - Подградци.

Због бојевог гађања на Полигону "Мањача" сутра и у сриједу, 7. априла, биће обустављен саобраћај на регионалном путу Српске Топлице - Чађавица, на дионици Кола - Стричићи у времену од 9.00 до 16.00 часова.

За вријеме обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни правац Кола - Леденице - Стричићи.

На регионалном путу Чајниче - Миљено у мјесту Луке, због клизишта, саобраћај се одвија отежено, једном траком.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је због радова на регионалном путу Језеро - Шипово, као и на регионалном путном правцу Старни Мајдан - Ламовита.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента - Подновље, у мјесту Горњи Божинци, у времену од 8.15 до 15.05 часова повремене су обуставе саобраћаја у интервалима 30 минута и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због радова измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Тедин Хан - граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионицима пута међуентитетска линија Леденице - Црквина - Модрича - Јоховац - ауто-пут - Прњавор, међуентитетска линија Станић Ријека - Добој -Дервента - гранични прелаз Брод, међуентитетска линија Станић Ријека - гранични прелаз Брод, међуентитетска линија Блажевац - Обудовац и међуентитетска линија Станић Ријека - међуентитетска линија Каруше креће се превоз вангабаритног терета, па из АМС моле возаче да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У току је изградња мале хидроелектране, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Котор Варош - Ободник.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На подручју ФБиХ јутарња магла смањује видљивост на ширем подручју Грачанице и Кључа.

На подручју ФБиХ у току су радови у тунелу "Црнаја" на дионици Коњиц - Јабланица, гдје се саобраћа наизмјенично, једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним сатима, од 23.00 до 4.30, на овој дионици саобраћај се обуставља.

На магистралном путу Прозор - Јабланица саобраћај је обустављен због радова у тунелу "Јасен".

Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила тежа од 7,5 тона, изузев аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар - Широки Бријег - Посушје - Томиславград - Купрес - Бугојно и Мостар -Сарајево - Бусовача - Нови Травник - Бугојно.

У току су радови и на путевима Широки Бријег - Мостар, Столац - Хутово, Посушје - Томиславград и Бановићи - Рибница.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Метаљка, на путу Чајниче - Пљевља, могућ је прелазак границе у времену од 7.00 до 19.00 часова.

БиХ отворила је границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе.

Улазак у БиХ за стране држављане омогућен је уз негативан ПЦР тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.