latinica  ћирилица
05/04/2021 |  08:05 ⇒ 08:06 | Аутор: СРНА

Угоститељски објекти у Србији отварају баште

У Србији је од данас дозвољен рад угоститељским објектима са баштом искључиво на отвореном, уз поштовање свих епидемиолошких мјера.
Љетна башта - Фото: РТРС
Љетна баштаФото: РТРС

Ове епидемиолошке мјере предвиђају, између осталог, да може да сједи највише петоро људи за истим столом, уз обавезан размак од два метра између столова, док је забрањено извођење сценско-музичког програма, односно жива музика у баштама.

Према одлуци Кризног штаба за борбу против ковида 19, сви објекти и установе којиме је рад дозвољен имају јединствено дозвољено радно вријеме од 6.00 до 22.00 часа.

Кафићи и ресторани и даље могу вршити шалтерску продају хране и пића без обзира на то да ли имају или немају башту, док достава остаје дозвољена 24 часа дневно, седам дана у седмици.

Према новим мјерама, остају затворени тржни центри, као и кафићи и ресторани који немају башту.

И даље је на снази мјера да сви објекти морају да обезбиједе поштовање мјере од минимум девет метара квадратних по особи или посјетиоцу, а изузетак су фитнес-клубови, спа-центри, теретане и слично, гдје мора бити обијезбеђено 16 метара квадратних по особи.

Из Владе Србије су најавили да ће бити појачан инспекцијски надзор поштовања свих епидемиолошких мјера на територије цијеле Србије.

Апотеке, бензинске пумпе, лабораторије, ординације, ветеринарске амбулантне и слично могу радити нон-стоп сваког дана, као и до сада.