latinica  ћирилица
05/04/2021 |  10:47 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Градоначелник Приједора уручио прве "поносне картице" (ВИДЕО)

Градоначелник Приједора Далибор Павловић уручио је данас прве "поносне картице" Републике Српске мајкама са троје или више дјеце са подручја града, уз помоћ којих могу да остваре попуст код привредних субјеката који учествују у овом пројекту.
Приједор, поносне картице - Фото: СРНА
Приједор, поносне картицеФото: СРНА

Подјела картица у Приједору траје од данас до петка, 9. априла

- Потрудили смо се да и на овај начин помогнемо вишечланим породицама и да им дамо до знања да је град увијек уз њих - рекао је Павловић новинарима у Приједор

Према његовим ријечима, пријављено је 586 вишечланих породица, а пријављивање се наставља на исти начин као што је било и у периоду од 9. до 19. марта.

- Позивам све привреднике са подручја Приједора да се укључе у акцију јер без тога она неће имати посебан смисао. Ми ћемо разговарати са већином привредних субјеката да их замолимо да се укључе у ову акцију - поручио је Павловић.

Он је подсјетио да у буџету града постоји и ставка за вишечлане породице које су у стању социјалне потребе у износу од 10.000 КМ и најавио да ће бити сачињен правилник за расподјелу ове ставке.

Предсједник Фондације "За породицу" Драган Дакић изјавио је да су приједорске породице прве у Републици Српској добиле нове картице чија је употребна вриједност пројектована да буде много већа од "поносне картице 202" која је у Српској била у оптицају прошле године.

- Позивам привредне субјекте да се укључе у пројекат, јер осим те димензије у којој исказују друштвену одговорност према тренутно пријављених 586 породица из Приједора, они уз подршку Градске управе добијају нову димензију свог пословања, односно од Фондације добијају могућност да своје производе пласирају путем апликације у оквиру које је израђена интернет продавница за сваког од партнера - апеловао је Дакић.

Он је најавио да би већ од данас требала да буде доступна апликација за мобилне телефоне "За породицу", гдје ће корисници картица имати увијек доступан ажурирани списак привредних субјеката који учествују у пројекту и код којих могу користити попусте.

- Привредници са нама закључују уговор и немају обавезе према Фондацији, него обавезу да носиоцу картице омогуће попуст који сам одреди, али који не може бити мањи од пет одсто - навео је Дакић.

Подјела картица у Приједору траје од данас до петка, 9. априла, у холу Градске управе.