latinica  ћирилица
05/04/2021 |  11:01 ⇒ 11:06 | Аутор: СРНА

Друштво доктора медицине: Ставови доктора Милорада Марана политички мотивисани

Друштво доктора медицине Републике Српске осудило је изјаву предсједника Савјета за здравство Градског одбора ПДП-а Бањалука Милорада Марана о једнократној помоћи медицинарима, указујући да су његови ставови политички мотивисани, те да пожртвовани рад и хумана професија љекара не треба да буду предмет прикупљања политичких поена.
Друштво доктора медицине - Фото: илустрација
Друштво доктора медицинеФото: илустрација

- Напомињемо да је здравственим радницима свака помоћ добродошла, због чега сматрамо некоректним да наш колега минимизира најаве о једнократној помоћи медицинарима, која није ни прва, а надамо се ни посљедња - саопштено је из овог удружења.

У Друштву доктора медицине Републике Српске сматрају да није вријеме за политичка препуцавања "преко леђа" здравствених радника, нити за њихово увлачење у дневнополитичка збивања.

- Ако их треба помињати, треба поменути њихов хероизам у овим тешким временима и истицати њихов велики значај и допринос током ове епидемије. Сваким даном показују пожртвованост и доказују да не посустају и у најтежим условима. И хвала им на томе - саопштено је из Друштва доктора медицине.

У саопштењу се истиче да у вријеме пандемије вируса корона сви треба да дају допринос и подршку колегама који се суочавају са можда најтежим изазовима у раду већ више од годину дана.

- Здравствени систем је пренапрегнут, а здравствени радници на измаку снага. У овој тешкој ситуацији, здравствени радници и даље дају све од себе како би спасили што више пацијената, те да ниједан пацијент не остане незбринут - наводи се у саопштењу.

Предсједник Савјета за здравство Градског одбора ПДП-а Бањалука Милорад Маран изјавио је јуче да једнократна помоћ здравственим радницима није рјешење проблема у здравству, да амандмани скупштинске већине у Бањалуци на буџет представљају "јефтини популизам" и да се "преко леђа здравствених радника покушавају прикупити политикантски поени".