latinica  ћирилица
05/04/2021 |  11:28 ⇒ 11:29 | Аутор: СРНА

Бањалука: Три хапшења због више крађа

Бањалучка полиција ухапсила је три лица из Панчева која су осумњичена за више крађа новчаника и телефона на подручју Бањалуке, чиме су причинила штету од око 2.500 КМ.
Крађа новчаника - Фото: илустрација
Крађа новчаникаФото: илустрација

Припадници Полицијске управе Бањалука лишили су слободе три лица чији су иницијали Т.Р. Д.Р. и Д.А. након што је полицији у петак, 2. априла, оштећено лице пријавило крађу новчаника из трговинске радње у Бањалуци.

Предузимањем оперативних мјера и радњи утврђено је да су ова лица на подручју Бањалуке током марта и априла починила још четири крађе, саопштено је из бањалучке Полицијске управе.

Они су крали новчанике и мобилне телефоне, а причињена је штета од око 2.500 КМ.

Од ових лица одузети су новац и мобилни телефон за које се сумња да потичу из наведених крађа. Одузети предмети биће враћени власницима.

Из полиције наводе да су лица предата Служби за послове са странцима - Теренском центру Бањалука, будући да је ријеч о држављанима Србије.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци.

Припадници Полицијске управе Бањалука су у петак, 2. априла, приликом контроле аутомобила "рено" којим је управљао возач из Бањалуке чији су иницијали А.К. утврдили да је овом лицу изречена заштитна мјера забране управљања моторним возилом.

Провјером у службеним евиденцијама утвђено је да је А.К. вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да у регистру новчаних казни има дуг од 10.347 КМ.

Од А.К. је одузето возило због овога, као и бојазни да ће наставити са чињењем прекршаја, па ће надлежном суду против њега бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка.