latinica  ћирилица
05/04/2021 |  12:16 ⇒ 12:23 | Аутор: СРНА

Воз због квара заустављен - друмски саобраћај није био угрожен

Воз Жељезница Републике Српске зауставио се јутрос у непосредној близини путног прелаза Залужани због квара на помоћним погонима локомотиве, а том приликом друмски саобраћај није био угрожен, саопштено је из ове компаније.
Жељезнице Републике Српске - Фото: РТРС
Жељезнице Републике СрпскеФото: РТРС

Из Жељезница наводе да је воз, који је саобраћао на релацији Нови Град - Бањалука, заустављен уз претходно предузете све неопходне прописане мјере на осигурању безбједности одвијања жељезничког и друмског саобраћаја.

Након што је воз заустављен, рампа на путном прелазу је подигнута, како не би дошло до застоја у одвијању друмског саобраћај преко путног прелаза.

Локомотива на којој је дошло до квара помоћног погона отпремљена је у депо вуче возова у Бањалуци, а редован жељезнички саобраћај успостављен је у 7.11 часова.

Из Жељезница Републике Српске наводе да жељезнички и друмски саобраћај није био угрожен.

У саопштењу се наводи да је у току кампања "Опрезни пазе на путне прелазе" која се спроводи заједно у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске и надлежним републичким министарствима.

Из Жељезница подсјећају све учеснике у саобраћају да буду максимално одговорни и поштују саобраћајне прописе.

- Дезинформације које се пласирају у одређеним медијима у вези са случајем који се догодио на путном прелазу у Залужанима нису добра водиља у оквиру подизању нивоа свијести и веће безбједности свих учесника у саобраћају. Зато поштујмо прописе и сачувајмо животе - наводи се у саопштењу.