latinica  ћирилица
05/04/2021 |  13:53 ⇒ 14:45 | Аутор: РТРС

Ђурђевић: Политички протест ПДП-а и ДНС-а

Свјесни смо да су поједине дјелатности и запослени у њима угрожени, због чега је и дошло до релаксације одређених мјера забране од стране републичког штаба за ванредне ситуације. Међутим, данашњи протести у Бањалуци су чисто политичке природе и њима се настоје политички злоупотријебити како угоститељи, тако и остали грађани који су погођени мјерама, а све у циљу нечијих политичких интереса, изјавио је члан Главног одбора СНСД-а и предсједник Скупштине Града Бијељина Александар Ђурђевић, саопштено је из Службе за информисање СНСД-а.
Александар Ђурђевић - Фото: СРНА
Александар ЂурђевићФото: СРНА

Чињеница да протесте у име удружења ХОРЕКА организује предсједник Градског одбора бијељинског ДНС-а Милош Станишић дискредитује, каже Ђурђевић, само удружење за будуће преговоре са институцијама, али и показује да Станишић настоји да се политички профилише преко леђа угоститељских радника.

- О политичком карактеру говоре информације да су синоћ до касно у ноћ за данашње протесте организовани активисти бањалучког ПДП-а, као и бијељинског ДНС-а којим руководи управо представник удружења ХОРЕКА, Милош Станишић - истакао је Ђурђевић.

Ђирђевић оцјењује да су протести и беспредметни јер је, како наводи, чињеница да су баште почеле да раде данас, а да у четвртак почињу да раде у пуном капацитету.

- Притом, протестима се крше епидемиолошке мјере, како на републичком нивоу, тако и на нивоу града Бањалуке, што доводи у опасност здравље учесника, али и свих грађана Бањалуке - упозорио је Ђурђевић.