latinica  ћирилица
05/04/2021 |  15:22 | Аутор: Глас Српске

Дресови са вјечитог дербија биће на аукцији за помоћ особа са инвалидитетом

Дресови са дербија између Црвене звезде и Партизана биће дати на продају, а прикупљена средства ће бити донирана у хуманитарне сврхе, саопштили су "црно-бијели".
Стадион Рајко Митић - Маракана (фото: mediapress.rs) -
Стадион Рајко Митић - Маракана (фото: mediapress.rs)

Прољетни првенствени дерби, 164. по реду, биће одигран у сриједу од 18.00 на стадиону "Рајко Митић".

На иницијативу Београдског маратона и уз подршку управа два клуба, као и Заједнице фудбалских клубова Супер лиге, овај "вјечити" дерби, осим великог спортског значаја, имаће и свој хуманитарни карактер.

Овогодишњи 34. Београдски маратон биће одржан 16. маја под слоганом "Без баријера" као знак подршке и солидарности са особама са инвалидитетом.

- Жеља нам је да укажемо на проблеме са којима се свакодневно суочавају особе са инвалидитетом, као и да створимо услове за конкретна рјешења - ради уклањања менталних и физичких баријера како би се особе са инвалидитетом што ефикасније укључиле у редовне токове живота - наводи се у саопштењу Партизана.

У периоду од дербија до Београдског маратона организоваће се продаја дресова фудбалера Црвене звезде и Партизана у којима ће играти утакмицу, а ради прикупљања средстава за унапређење услова за бављење спортом и рекреацијом особа са инвалидитетом, превасходно младих и дјеце.

О конкретним циљевима и начину продаје дресова јавност ће ускоро бити обавештена, као и о постигнутим резултатима по завршетку целе акције, навео је Партизан.

Партнери у реализацији целог пројекта су и Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Српски филантропски форум, преноси Б92.