latinica  ћирилица
05/04/2021 |  16:07 ⇒ 19:25 | Аутор: РТРС

Топић: Недопустиво да Станивуковић позива на протесте (ВИДЕО)

Недопустива је изјава градоначелника Станивуковића да позива грађане да дођу на протесте угоститеља, поручио је за РТРС, Драгослав Топић, шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука.
Драгослав Топић - Фото: РТРС
Драгослав ТопићФото: РТРС

- Притом мислим на грађане који раде у угоститељству, не на оне који леже у УКЦ Српске и оне који се боре за њихове животе - поручио је Топић.

Он је додао да је недупустиво да градоначеник који је и командант Градског штаба за ванреду ситуацију да изјаву у којој неће послати Комуналну полицију на терен да обања свој посао.

- На неки начин он њима забрањује да раде оно што би требало да раде у складу са Законом. Међутим, њима не треба никаква одлука, већ само да раде по закону, и ја их позивам да и данас раде свој посао часно и поштено - нагласио је Топић.

Топић се осврнуо и на комунални отпад.

- Позивам Комуналну полицију да у складу са Законом о куманалним дјелатностима врши исти и да утврди ко је кривац за отпад који се налази у Бањалуци, и ко је кривац за евентуално погоршање епидемиолошке ситуације - наглашава Топић.

Он тврди да је градоначелник Станивуковић по Закону о комуналним дјелатностима одговоран да обезбједи неометан одвоз комуналног смећа.

- На који начин ће он то урадити, то нас не интересује, важно је да имамо чист град - додао је Топић.

Када је у питању данашње извођење угоститеља на улице, Топић тврди да то нису савјесни угоститељи.

- Мислим да су то чланови ПДП-а и СДС-а и да је то још једна политика градоначелника Станивуковића и Станишића, јер злоупотребљавају честите и поштене раднике. Овај скуп је чисто кршење епидемиолошких мјера, које је потписао и сам градоначелник - закључио је Топић.