latinica  ћирилица
05/04/2021 |  16:08 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Алексић: Нећемо дозволити да Маран обмањује јавност

Предсједник Савјета за здравство СНСД-а Зоран Алексић истакао је данас да СНСД неће дозволити да предсједник Савјета за здравство Градског одбора ПДП-а Бањалука Милорад Маран обмањује јавност, а прије свега раднике у здравству, јер им једнократна помоћ од 500 КМ може бити исплаћена.
Зоран Алексић (фото: youtube.com/tvk3prnjavor) -
Зоран Алексић (фото: youtube.com/tvk3prnjavor)

- Колега Маран, јасно нам је да морате да спроводите политику партије из које долазите, али нам није јасно да можете тој политици подредити хиљаде својих колега који се више од годину дана боре против пандемије вируса корона. Ако је вама бесмислено да неко добије 500 КМ, макар то била морална стимулација, увјеравамо вас да великој већини није - наглашава Алексић у писму које је упутио Марану.

Он је навео да једнократна помоћ може бити исплаћена радницима у здравству и била би да је ПДП прихватио амандмане на буџет Града Бањалука, саопштено је из СНСД-а.

Алексић је подсјетио да би једнократном помоћи од 500 КМ, коју је предложио СНСД, а предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука одбио, били обухваћени како радници Универзитетског клиничког центра Републике Српске, тако и радници Дома здравља Бањалука, Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" и други.

- Тако да вам још једном подвучемо па да схватите, да се амандман СНСД-а на буџет Града не односи само на раднике УКЦ-а, него на све здравствене раднике у Бањалуци. Толико би требало да знате уколико се већ отворено бавите политиком. За сада је то класично политикантство - додао је Алексић.

Он каже да би Маран требао да зна да је једино неизводљиво да буде саграђена болница о којој прича ПДП и то у временском року који је помињан.

 - И на тај начин сте обманули јавност, Бањалучане, осим ако Вам је једини циљ да уништите УКЦ, али ми Вам то нећемо дозволити - рекао је Алексић.

Он је оцијенио да су произвољне Маранове тврдње да је велики број здравствених радника напустио Српску и УКЦ.

- Да сте се информисали прије обмањивања јавности,знали бисте да је УКЦ напустило свега два одсто здравствених радника, а на њихово мјесто примљени су млади образовани кадрови који се сад боре са пандемијом, тако да тај одлазак није пореметио фунционисање УКЦ-а - закључио је Алексић.

Предсједник Савјета за здравство Градског одбора ПДП-а Бањалука Милорад Маран изјавио је јуче да једнократна помоћ здравственим радницима није рјешење проблема у здравству, да амандмани скупштинске већине у Бањалуци на буџет представљају "јефтини популизам" и да се "преко леђа здравствених радника покушавају прикупити политикантски поени".