latinica  ћирилица
05/04/2021 |  16:55 ⇒ 16:55 | Аутор: СРНА

Бијељина: Проценат заражавања вирусом корона премашио 75 одсто

Епидемиолошка ситуација у Бијељини и даље се компликује и посебно је забрињавајуће да је више од 75 одсто тестираних грађана позитивно на вирус корона, саопштено је након сједнице Градског штаба за ванредне ситуације.
Бијељина - Болница Свети Врачеви - Фото: РТРС
Бијељина - Болница Свети ВрачевиФото: РТРС

- Све је већи и број хоспитализованих пацијената, а могућности за смјештај нових болесника у ковид болницама су све мање - наведено је у саопштењу.

Представник Дома здравља истакао је на сједници да се вакцинација против вируса корона у Бијељини врши по плану, предност имају грађани старији од 65 година и хронични болесници, а до сада је вакцинисано више од 2.000 грађана.

Претходног викенда су, у оквиру контрола у њиховој надлежности, припадници Полицијске управе Бијељина уочили неправилности у једном угоститељском објекту и у једном приватном објекту евидентирали кршење епидемиолошких мјера већег обима, а према тим лицима су изречене одговарајуће мјере.

Сједници Градског штаба за ванредне ситуације присуствовали су и представници Привредног савјета града и Подручне привредне коморе, који су истакли да најважнији циљ треба да буде заштита здравља запослених, али и очување привредне активности, као и да треба више урадити на промоцији вакцинације.

Један од закључака Штаба је да градско Одјељење за привреду, Привредни савјет и Подручна привредна комора предложе мјере за ублажавање посљедица епидемије у привреди.

Градски штаб ускладио је своје мјере са мјерама Републичког штаба и ублажио ограничења за рад угоститељских објеката, те омогућио ученицима нижих разреда основних школа да наставу похађају у школама.

Најављено је да ће, чим градски буџет постане оперативан, град финансијски помоћи Бањи Дворови, која тренутно није у могућности да послује јер је у њој смјештена ковид болница.