latinica  ћирилица
05/04/2021 |  17:39 | Аутор: СРНА

Модрича: Погоршана епидемиолошка ситуација, могуће додатне мјере

Епидемиолошка ситуација у Модричи је погоршана и, у случају да се настави тренд повећања броја заражених вирусом корона, наредних дана биће уведене нове мјере, закључено је данас на сједници Општинског штаба за ванредне ситуације.
Вирус корона - Фото: СРНА
Вирус коронаФото: СРНА

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић, који је и командант Штаба, рекао је да је, без обзира на примјену мјера и забрана које је прописао Републички штаб за ванредне ситуације, од почетка марта дошло до знатног повећања броја заражених.

- У протеклих седам дана на подручју општине евидентирано је 50 заражених вирусом корона и око 100 лица стављено је под здравстени надзор, што је највећи пораст на седмичном нивоу од почетка пандемије у марту прошле године - изјавио је новинарима Радуловић.

Он је навео да је Општински штаб дао смјернице локалној инспекцији и комуналној полицији да појача надзор над примјеном епидемиолошких мјера, те да се, због почетка наставе за ученике до петог разреда, изврши додатна дезинфекција основних школа и обданишта у Модричи.

Радуловић је истакао да ће Општински штаб и локална управа пратити епидемиолошку ситуацију у Модричи и општинама у регији, те да ће, у складу са том ситуацијом, предузимати конкретне мјере.

На сједници Штаба наведено је да Дом здравља Модрича има довољно медицинског особља и опреме за несметан рад ковид амуланте.

Помоћник директора Дома здравља Модрича Гордана Кнежевић рекла је да је до данас у овој општини вакцинисано више од 500 особа, односно 350 особа старијих од 65 година, 80 корисника услуга домова за старе, те 100 медицинских радника, а тренутно је непознат број лица која су вакцинисана против вируса корона у Србији.

Од почетка епидемије у Модричи, вирус корона потврђен је код укупно 810 особа, од којих се 650 опоравило, 65 је преминуло, а тренутно позитивних је 95, подаци су Штаба за ванредне ситуације у Модричи.