latinica  ћирилица
05/04/2021 |  22:10 ⇒ 22:11 | Аутор: СРНА

Олимпик у финишу до бода против Вележа

Фудбалери сарајевског Олимпика су, у посљедњој утакмици 24. кола Премијер лиге БиХ, успјели да освоје бод против мостарског Вележа, а сусрет је завршен резултатом 1:1.
Премијер лига БиХ - Фото: илустрација
Премијер лига БиХФото: илустрација

Биће ово веома важан бод у борби за опстанак за Сарајлије, јер су се сада изједначили по броју бодова са бијељинским Радником, који је први изнад црте за испадање, док је Вележ задржао ореол непобједивости овог прољећа.

Оба гола су виђена у другом полувремену - већ у другом минуту наставка аргентински дефанзивац у редовима Вележа Фернандо Дарио Фереира постигао је погодак за вођство "рођених".

Та предност је стајала све до посљедњих секунди утакмице, јер је дубоко у надокнади досуђен једанаестерац за Олимпик, који је у вриједан бод претворио Аднан Османовић.

Након двије побједе и два пораза, ово је први реми за Олимпик овог прољећа, док је Вележ и даље без пораза откако је сезона настављена - два тријумфа и ово им је био трећи реми, послије ког су на диоби 4. и 5. мјеста на табели са љутим и градским ривалом Зрињским.

Премијер лига БиХ - 24. коло:

Младост Добој-Какањ - Зрињски 1:1
Радник-Борац 1:3
Крупа-Тузла Сити 1:1
Слобода-Жељезничар 1:0
Сарајево-Широки Бријег 1:0
Олимпик-Вележ 1:1

Сарајево је прво на табели са 52 бода, слиједе Борац и Широки Бријег са по 44, Вележ и Зрињски имају по 42, Жељезничар и Тузла Сити по 38, Слобода 25, Младост ДК 23, Радник и Олимпик по 20 и Крупа 15 бодова.