latinica  ћирилица
06/04/2021 |  08:03 | Аутор: СРНА

Нови непримјерени текст "Хрватског тједника" о Пуповцу

Задарски екстремно десни "Хрватски тједник", поводом полемике предсједника Хрватске Зорана Милановића и посланика Самосталне демократске српске странке Милорада Пуповца, објавио је на насловној страни њихове фотографије, уз текст из којег произилази да је шеф хрватске државе назвао Пуповца "лопином" и поручио "да треба да се убије".
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

"Црни Мићо, лопино, убиј се!", одштампано је великим болдованим словима, а као наводни одговор Пуповца уобичајеном величином слова црвене боје пише: "Хоћу, али само ако и моје име послије уврстите на јасеновачки попис закланих од усташа!", преноси портал загребачког недјељника Новости.

Лист подсјећа да ово није први пут да "Хрватски тједник", познат по увредљивим коментарима на рачун представника мањина, посебно Срба које етикетира као "агресоре", "великосрбе" и "четнике", објављује поруке које позивају на насиље против Пуповца, ругају се јасеновачким жртвама и негирају геноцид почињен над Јеврејима, Ромима и Србима у Независној Држави Хрватској.

"Хрватски тједник" редовно велича усташке ратне злочинце. У издању из 2018. године наводи се да би "Хрвати нестали да нису били у усташама".