latinica  ћирилица
06/04/2021 |  10:37 ⇒ 10:39 | Аутор: РТРС

ПУ Бањалука: Извјештај Тужилаштву против одговорних лица за јучерашњи јавни скуп

Полицијска управе Бањалука поднијеће Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против одговорних особа за јучерашњи јавни скуп на простору између Храма Христа Спаситеља и Административне службе града Бањалука због непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.
Министарство унутрашњих послова, ПУ Бањалука - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова, ПУ БањалукаФото: РТРС

У ПУ Бањалука рекли су да је окупљање одржано супротно прописаним епидемиолошким мјерама и закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације, којима је прописано окупљање до 30 особа на отвореном простору.

– Према осталим учесницима скупа биће предузете мјере због кршења тренутних епидемиолошких мјера, ризично растојање од два метра и ношење заштитне маске, односно закључака Републичког штаба за ванредне ситуације – навела је портпаролка ПУ Бањалука Данијела Мучибабић.

Она је додала да позивају грађане да у циљу заштите здравља људи и спречавања ширења корона вируса међу становништвом поштују закључке Републичког штаба за ванредне ситуације и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске, те да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.