latinica  ћирилица
06/04/2021 |  12:48 ⇒ 19:17 | Аутор: СРНА

Тужилаштво провјерава да ли је на КЦУС почињено кривично дјело

Тужилаштво Кантона Сарајево предузима радње у смјеру провјере да ли је на Клиничком центру Универзитета Сарајево почињено неко од кривичних дјела против здравља људи, саопштено је из тог тужилаштва.
Клинички центар Универзитета у Сарајеву - Фото: klix.ba
Клинички центар Универзитета у СарајевуФото: klix.ba

- Након што је кантонално Тужилаштво формирало предмет који се односи на информације из медија да је група анестезиолога са Клиничког центра упутила писмо менаџменту ове установе у којем упозоравају на неправилну примјену респиратора и друге проблеме у функционисању Ковид одјељења, предузима се низ радњи из надлежности ове правосудне институције у смјеру провјере да ли се ради о неком од кривичних дјела против здравља људи - наводи се у саопштењу.

Из Тужилаштва истичу да, након обављеног увиђаја на Клиничком центру, настављају интензивно да прикупљају информације и доказе с циљем утврђивања свих чињеница и околности.

Тужиоци и инспектори Агенције за истраге и заштиту су просторије Клиничкок центра у Сарајеву напустили синоћ око 21.30 часова.

Из Сипе је Срни потврђено да су припадници ове агенције завршили активности у Клиничком центру, те да ће извјештај о предузетим мјерама и радњама доставити Кантоналном тужилшатву.

Тужиоци Тужилаштва Кантона Сарајево јуче су ушли у Клинички центар, након што је одлучено да се покрене истрага у вези са наводима које су љекари те здравствене установе изнијели у писму, а који се односе на неадекватно лијечење пацијената обољелих од ковида, посебно оне прикључене на респираторе које је набавила фирма "Сребрена малина".