latinica  ћирилица
06/04/2021 |  13:08 ⇒ 14:22 | Аутор: СРНА

Бијељина: Уручено седам респиратора који су донација Владе Србије

Болници "Свети Врачеви" у Бијељини данас је уручено седам респиратора који су донација Владе Републике Србије у борби са пандемијом вируса корона.
Болници "Свети врачеви" у Бијељини данас је уручено седам респиратора - Фото: СРНА
Болници "Свети врачеви" у Бијељини данас је уручено седам респиратораФото: СРНА

Помоћница директора Болнице за медицинске послове Нела Митровић захвалила је Влади Републике Српске, али и Влади Србије, наводећи да у најтежим тренуцима не заборављају медицинаре у Српској.

Бијељинској болници донирано је шест клиничких и један транспортни респиратор, као и 2.000 заштитних маски које користи болничко особље у раду са ковид пацијентима.

- Респиратори су нам неопходни и тренутно их имамо довољно, иако је епидемиолошка ситуација тешка, а Бијељина је данас град са 55 нових случајева позитивних на вирус корона, што је највише у Републици Српској - рекла је Митровићева.

Према њеним ријечима, у бијељинским ковид болницама је 95 пацијената, 24 су на респираторима и животно угрожени, 54 на кисеоничкој потпори, а потрошња кисеоника је на мјесечном нивоу попут раније годишње потрошње.

- Карактеристика овог епидемиолошког таласа је да иде са јако тешком клиничком сликом, оболијевају млађе особе, па и они који су били потпуно здрави јако брзо, други или трећи дан, заврше на респитаору - навела је Митровићева.

Она је позвала грађане да се придржавају епидемиолошких мјера и да се вакцинишу, да би се што лакше изашло из епидемије вируса корона.

Митровићева је рекла да је у бијељинској болници против вируса корона вакцинисано између 50 и 70 одсто запослених, оцјењујући да је то добро.