latinica  ћирилица
06/04/2021 |  13:26 | Аутор: СРНА

Наредних дана хладно уз падавине, у суботу топлије

У Републици Српској у наредним данима очекује се облачно и хладније вријеме, уз мјестимичне падавине, док се побољшање очекује у суботу, 10. априла, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Прољеће - Фото: РТРС
ПрољећеФото: РТРС

У сјеверним и западним крајевима сутра се очекује ведрије вријеме, са умјереним мразом у нижим крајевима.

Током дана биће промјенљиво до умјерено облачно уз сунчане периоде, али ће послије подне пролазно наоблачење условити слабе падавине у централним и сјеверним крајевима.

Јутарња температура ваздуха биће од минус пет до два степена, а највиша дневна од један до седам, на југу до 10 степени, а на планинама од минус три степена Целзијусова.

У четвртак, 8. априла, јутро ће бити претежно ведро и хладно, са умјереним мразом и у нижим крајевима, а на сјевероистоку и истоку уз малу до умјерену облачност.

Током дана биће промјенљиво до умјерено облачно уз сунчане периоде. Јутарња температура ваздуха биће од минус шест до два степена, а највиша дневна од четири до 10 степени, те на планинама од минус три степена Целзијусова.

У петак, 9. априла, биће сунчано током дана и топлије, уз повећање облачности са запада. Јутарња температура ваздуха износиће од минус два до четири степена, а највиша дневна од седам до 13 степени, на сјеверу око 16, а на планинама од један степен Целзијусов.

У суботу, 10. априла, биће углавном сунчано уз промјенљиву дневну облачност и пораст дневне температуре вазуха. Минимална температура ваздуха биће од један до седам степени, а највиша дневна од 10 до 15 степени, на сјеверу око 18, а на планинама од три степена Целзијусова.