latinica  ћирилица
06/04/2021 |  13:53 | Аутор: СРНА

Вучићу повеља "Почасни грађанин Бањалуке"

Предсједнику Србије Александру Вучићу биће додијељен Кључ града Бањалука са Повељом "Почасни грађанина града Бањалука", одлучила је Скупштина града, која је данас усвојила Приједлог одлука о наградама и признањима поводом 22. априла - Дана града Бањалуке.
Бањалука: Градска управа - Фото: РТРС
Бањалука: Градска управаФото: РТРС

Златни грб града Бањалука додјељује се Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Институту за јавно здравство Републике Српске, Дому здравља Бањалука, Фонду здравственог осигурања Републике Српске, Студентском дому "Никола Тесла" Бањалука, генералу Славку Лисици - постхумно те другима.

Награда града Бањалука младима отићи ће у руке Биљани Чекић, младој глумици прослављеној у филму "Дара из Јасеновца", који је снимљен по сценарију Наташе Дракулић у режији Предрага Антонијевића.

На сједници је Јелена Куртиновић поново изабрана на функцију директорка Центра за предшколско васпитање и образовање у Бањалуци.

Скупштина града Бањалука усвојила је Приједлог одлуке о измјени и допуни Одлуке о безбједности саобраћаја на путевима града Бањалука којим се регулише питање непрописног паркирања.