latinica  ћирилица
06/04/2021 |  13:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Сјећање на Радомира Антића

Навршило се годину дана од смрти чувеног српског фудбалског стручњака Радомира Антића, који је преминуо 6. априла 2020. године у Мадриду у 72. години послије краће болести. У богатој играчкој и тренерској каријери постигао је велике успјехе а као селектор репрезентације исписао је важне странице наше фудбалске историје.

На годишњицу одласка у легенду некадашњег прослављеног селектора подсјетио је и Фудбалски савез Србије објавама на друштвеним мрежама.

Антић је био тренер Сарагосе, Овиједа, Реала, Атлетика и Барселоне и селектор Србије, коју је одвео на Свјетско првенство у Јужну Африку, а тренирао је и клубове у Кини.

Као фудбалер каријеру је започео 1967. године у Ужицу, у екипи Слободе.

Годину дана касније преселио се у Београд, да би обукао дрес Партизана, клуба који му је остао у срцу до посљедњег дана.

Каријеру је градио и у иностранству, прво у Фенербахчеу, па у Сарагоси, да би је 1984. завршио у Лутону.

Између играчке и тренерске каријере прошла је непуна година, сјео је као помоћни тренер на клупу вољеног београдског клуба - Партизана 1985. године.

Као играч Антић је 1976. са Партизаном освојио титулу првака Југославије, а са црно-бијелима је као тренер два пута узастопно освајао првенство Југославије (1986. и 1987), док је са мадридским Атлетиком 1996. освојио "дуплу круну" што нико прије њега на "Винсенте Калдерону" није успио.