latinica  ћирилица
06/04/2021 |  14:55 ⇒ 18:28 | Аутор: РТРС

Шербеџија: Ниједном медицинском раднику неће бити смањена плата (ВИДЕО)

Поводом навода о смањењу плата медицинским радницима у УКЦ Републике Српске, представници струковног синдиката медицинских сестара и техничара имали су састанак са руководством УКЦ-а.
Мирко Шербеџија - Фото: РТРС
Мирко ШербеџијаФото: РТРС

Предсједник струковног синдиката, Мирко Шербеџија за Телевизију Републике Српске потврдио је да неће бити смањења плата здравственим радницима у УКЦ-у

- Ми смо јутрос имали састанак са директором УКЦ-а Владом Ђајићем и са менаџментом ове највеће здравствене установе у Републици Српској, и добили смо увјерење да ниједном раднику неће бити смањена плата ни на који начин. Чак се интензивно ради на повећању тих примања радника у УКЦ-у - каже предсједник Струковног синдиката медицинских сестара и техничара Мирко Шербеџија.

Од Ђајића смо добили увјеравања да је менаџмент пронашао модел за наставак исплате плата радницима, рекао је Шербеџија и додао да је у току израда закона о здравственој заштити, те да је Струковни синдикат изнио и своје приједлоге за начин рјешавања дежурстава и приправности, а те приједлоге је подржао и директор УКЦ Српске.

- Циљ је да се коначно нађе начин за исплату дежурстава, исплату приправности, и за њихово стављање у управне оквире - закључује Шербеџија.

Он је изјавио и да је разговарано о исплати једнократне помоћи здравственим радницима, коју је најавио српски члан Предсједништва Милорад Додик.

- Директор УКЦ-а Владо Ђајић се сложио с тим и рекао да се залаже да се сваком здравственом раднику, док траје пандемија, исплати по 100 КМ мјесечно - истакао је Шербеџија.