latinica  ћирилица
06/04/2021 |  16:13 ⇒ 17:01 | Аутор: СРНА

Предсједница Српске о јучерашњем протесту

Са представницима удружења угоститеља, као и фризера, обавила сам званичне разговоре у институцији, како то и приличи, јер се њихови проблеми и рјешавају у оквиру институција, поручила је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- С обзиром на то да су на јучерашњи скуп позивани активисти ПДП-а, ДНС-а и других опозиционих странака и да се као предводник тог окупљања појавио предсједник бијељинског ДНС-а, не сматрам да је то био скуп угоститеља, иако не спорим да је међу њима било и оних из ове дјелатности - навела је Цвијановић у интервјуу Срни.

Она је нагласила да чињеница да је већ отпочела релаксација мјера и да се угоститељски објекти отварају, експонираност страначких функционера, као и локација самог скупа упућују да је ријеч о политичком скупу, а не скупу гдје се бори за неку дјелатност или гдје се постижу договори.

- Цијели концепт јучерашње представе јасно показује да је у питању политички скуп. Ја немам ништа против тога, али имам против кршења мјера - поручила је Цвијановић.