latinica  ћирилица
06/04/2021 |  16:23 ⇒ 17:01 | Аутор: СРНА

"Спремност Бањчеве да жртвује дјецу и васпитаче зарад јефтиних политичких поена"

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић шокирана је изјавом сада већ смијењене директорке бањалучког Центра за предшколско васпитање и образовање Весне Бањац да ће дјеци ускратити оброк и боравак у вртићима, плате васпитачима и њеном спремношћу да жртвује и дјецу и васпитаче зарад јефтиних политичких поена оних који посљедњих дана режирају хаос у Бањалуци.

- Изјава је срамотна. Градоначелник је имао могућности да створи претпоставке да се усвоји буџет. Могла се, на примјер, огласити и начелница одјељења за финансије града Бањалука и коначно објаснити које су све опције на располагању и у којем року да би се неометано вршило финансирање свих буџетских обавеза, а оно је могуће - навела је предсједница Републике у интервјуу за Срну.

Међутим, оцијенила је Цвијановић, овдје је ријеч о чистом политиканству и прављењу представа за јавност како би се, тобоже, скупштинска већина оптужила за блокирање доношења буџета.

На питање да ли је онда политиканство и ситуација у вези са неодвожењем смећа са јавних површина, јер је и то једна од тема која закупља баљалучку јавност, предсједница Републике је потврдила да и то служи истој сврси - оптужити скупштинску већину како се град наводно не може чистити јер они предлажу амандмане којима се даје подршка задравственим радницима, пензионерима и породиљама.

- Град ће се редовно чистити, а ако то нису у стању да обезбиједе Градска управа или градоначелник, неко ће моћи. Што се тиче амандмана скупштинске већине, они су добри, јер помажу онима који су сада приоритет, и сасвим су супротни од нељудских пријетњи упућених на рачун дјеце у вртићима и васпитача које је упутила, на срећу, данас смијењена, директорица Центра за предшколско васпитање и образовање, без обзира да ли је од тога хтјела направити ријалити позорницу својом памећу или је под утицајем свог налогодавца - нагласила је Цвијановић.