latinica  ћирилица
06/04/2021 |  17:16 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

Погледајте нове мјере Републичког штаба (ВИДЕО)

Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 79. сједницу на којој је донио нове закључке.
Сједница (фото: Влада Републике Српске) -
Сједница (фото: Влада Републике Српске)

Републички штаб донио је Закључак којим се од четвртка, 08. априла 2021. године, допушта рад фитнес центрима (фитнес клубови, боди - билдинг клубови и слични објекти).

Допушта се рад и свим приређивачима игара на срећу.

Републички штаб данас је разматрао и могућност да се од наредног понедјељка настави одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних школа, за ученике од 6. до 9. разреда основних школа, као и одвијање васпитно-образовног рада у просторијама средњих школа и високошколских установа.

Штаб је данас донио Закључак о организовању процеса рада јавних здравствених установа за вријеме трајања ванредне ситуације изазване новим вирусом корона у Републици Српској, којим се уређује организовање процеса рада и ангажовање лица запослених у јавним здравственим установама Републике Српске, распоред радног времена, кориштење одмора између два узастопна радна дана, седмичног одмора и годишњег одмора за вријеме трајања ванредне ситуације изазване пандемијом новог вируса корона у Републици Српској.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Наредбу којом наређује Штабу за ванредне ситуације Града Бањалука да, у складу са чланом 46. Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама, а имајући у виду погоршану, како епидемиолошку тако и хигијенску ситуацију у Граду Бањалука, предузме све неопходне мјере и радње, с циљем отклањања узрока поремећаја, односно да у цјелости поступи у складу са одредбама Закона о комуналним дјелатностима, како би се омогућило редовно чишћење града и одвоз отпада, а све с циљем спречавања угрожавања животне средине и нарушавања здравља становништва.