latinica  ћирилица
06/04/2021 |  17:16 ⇒ 18:29 | Аутор: СРНА

Дом здравља Бањалука: Вакцинација тече по плану, вакцинисано више од 2.000 људи

Вакцинација против вируса корона становништва старијег од 65 година одвија се у хали Бањалучког велесајма по устаљеном плану и распореду сваког радног дана, а до сада је вакцинисано више од 2.000 лица, саопштено је из Дома здравља Бањалука.
Вакцинација против ковида (Фото: javnozdravstvors.org) -
Вакцинација против ковида (Фото: javnozdravstvors.org)

У саопштењу се наводи да се вакцинација спроводи у складу са Планом вакцинације за подручје Републике Српске Института за јавно здравство Српске, којим су дефинисане фазе вакцинације и приоритетне групе.

- Тренутно смо у другој фази, када вакцинишемо грађане старије од 65 година, а динамика вакцинације зависи и од епидемиолошке ситуације у граду Бањалуци - кажу из Дома здравља.

Лица старија од 65 година која су изразила жељу да буду вакцинисана против вируса корона биће благовремено позвана на вакцинацију према редослиједу по којем су се и пријављивали у тимове породичне медицине.

У првом дану за вакцинацију против вируса корона пријавило се више од 3.000 особа старијих од 65 година, а укупан број до сада пријављених је више од 15.000, док је укупно до сада вакцинисано више од 2.000 лица из ове приоритетне групе.

Особе које се желе вакцинисати пријављују се за вакцинацију путем "е-чекаонице" на веб-сајту Дома здравља Бањалука, СМС-ом или ММС-ом на број телефона 065/1314 или телефонским позивом тиму породичне медицине.

Све пријаве за вакцинацију забиљежене су у програм "веб-медик", аутоматски у прва два случаја, а код телефонског позива медицинска сестра-техничар евидентира пријаву за вакцинацију у исти програм.

За сваки дан вакцинације саставља се списак особа које су пријављене за вакцинацију из програма "веб-медик", након чега се та лица телефонски позивају и обавјештавању о термину и локацији вакцинације.

Из Дома здравља Бањалука захваљују грађанима старијим од 65 година који су се пријавили за вакцинацију против вируса корона и моле их за стрпљење и разумијевање.