latinica  ћирилица
06/04/2021 |  20:02 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Тегелтија: ММФ да пружи активнију подршку у борби против пандемије (ФОТО)

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија разговарао је данас, у оквиру редовног прољетног засједања, са представницима Међународног монетарног фонда о досадашњим реализованим активностима и могућностима новог аранжмана са овом међународном финансијском организацијом.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Током састанка, који је одржан посредством видео-линка, предсједавајући Тегелтија је нагласио значај аранжмана са ММФ-ом у превазилажењу кризе изазване пандемијом вируса корона, као и за реализацију политика које су усклађене с мјерама предвиђеним Реформском агендом, саопштено је из Савјета министара.

Тегелтија је упознао представнике ММФ-а о активностима које институције у БиХ, у складу са својим надлежностима, проводе у борби са посљедицама изазваним пандемијом вируса корона, нагласивши да су тренутно ресурси свих нивоа власти у БиХ усмјерени на подршку здравственом сектору како би се заштитили животи и здравље људи.

- У том контексту, предсједавајући Тегелтија је изразио очекивање да Међународни монетарни фонд активније пружи подршку земљама које је суочавају са великим трошковима у здравственом, али и реалном сектору - наводи се у саопштењу.