latinica  ћирилица
06/04/2021 |  22:25 | Аутор: Мондо

Игокеа побједом завршила сјајну европску сезону

Александровчани и други пут савладали летонску Ригу.
Игокеа-Рига - Фото: РТРС
Игокеа-РигаФото: РТРС

Кошаркаши Игокее побједом против Риге 64:58 у посљедњем колу Групе Ј завршили су одличан наступ у ФИБА Лиги шампиона.
Иако нису успјели да изборе пласман у ТОП 8, сам пласман у ТОП 16 у дебитантској сезони је огроман успјех за екипу Драгана Бајића, а и у овој фази играли су добро и уписали – три побједе и три пораза.

Александровчани су једном савладали Тенерифе и два пута летонску Ригу, ове вечери не тако убједљиво као у првом мечу, али је Игокеа имала контролу током цијелог меча.

Жесток ритам Игокее која је прошле седмице одиграла три меча, два у Бургосу у ФИБА Лиги шампиона и меч против Цибоне у недјељу као да није оставио много трага на екипи и Игокеа је добро отворила меч, потом и наставила да гради предност па је она на полувремену износила 34:20.

Иако је Рига добила трећи период 18:15, заостатак летонске екипе практично је био двоцифрен све до самог финиша утакмице, у једном тренутку износио је и 17 поена.

Гости су били најближи егалу тек у посљедњих пола минуте, када је Зорикс погодио једно слободно бацање за 62:58, након што је промашио два и пропустио прилику да заостатак сведе на један посјед.

Кошаркашима Риге преостало је само да праве фаул, Талић је погодио оба бацања за 64:58, Зорикс није успио да погоди наредни напад, као ни Вулић на другој страни и мел је заврпен овим резултатом.

Џеки Кармајкл са дал-дабл учинком 12 поена и 10 скокова предводио је Игокеу, уз Талића са 11 и Илића са 10 поена.

На другој страни Пинеиро је био најбољи стријелац меча са 16 поена, а десет је постигао Зорикс у шестом поразу Риге у исто толико мечева ТОП 16 фазе.