latinica  ћирилица
06/04/2021 |  23:04 ⇒ 07/04/2021 | 15:04 | Аутор: РТРС

Матијевић: Бањалучка инспекција није имала основ за изрицање мјере забране рада (ВИДЕО)

Вршилац дужности главног Републичког здравственог инспектор Милица Матијевић, истакла је да тржишна и комунална инспекција града Бањалука није имала основ за затварање угоститељског објекта Агапе.
Милица Матијевић - Фото: РТРС
Милица МатијевићФото: РТРС

Како је навела, мјера забране рада се изриче само у три случаја, а ниједна од те три ситуације није забиљежена у наведеном угоститељском објекту.

- Мјера забране рада се изриче само у три случаја. Уколико се не поштује прописана физичка дистанца, уколико се не поштује радно вријеме, и уколико се окупља у групама већих од прописаних, нити једна од те три ситуције није забиљежена у овом угоститељском објекту. С тога је изречена само новчана казна у износу од 1.000 КМ за предузетника који је у овом случају Агапе - изјавила је Матијевићева.

Каже да Републички инспекторат није нека политичка опција и како каже не дозвољавају да их у политичке вртлоге било ко увлачи.

- Апелујем и молим Градску управу да не злоупотребљава инспекторе. Ми смо државни службеници и треба да радимо савјесно, одговорно и професионално - истакла је Матијевићева.

Као Републички инспекторат, каже да јасно заузимају став да утврђено чињенично стање од стране Градске инспекције није имало основа за изрицање мјере забране рада.

- Знајте да смо до сада на терену Републике Српске затицали ситуације гдје се власници угоститељских објеката јасно декларишу као припадници неких других, а не владајуће странке и то нам није представљало проблем. Ми смо само професионалци. Одговорни, савјесни - рекла је Матијевићева.