latinica  ћирилица
07/04/2021 |  07:15 ⇒ 07:22 | Аутор: СРНА

Званичници честитали годишњицу оснивања Срне

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је, поводом 29 година постојања Новинске агенције Републике Српске и крсне славе Благовијести, да је Срна један од најважнијих медијских стубова у Српској.
Република Српска (@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Цвијановић је навела да Срна као таква има значајан утицај на обликовање друштва и јавног мњења, посебно у вријеме кризних ситуација, када је проток провјерених информација важнији него икад.

- У протекле три деценије национална агенција Републике Српске била је хроничар догађаја који су обиљежили новију историју нашег народа, али и свих кључних збивања у региону и свијету - наводи се у честитки упућеној свим запосленим Срни.

Предсједница Републике Српске је честитику упутила у име грађана Српске и своје име.

- У увјерењу да ћете наставити са професионалним, правовременим и истинитим извјештавањем, срдачно вас поздрављам и желим пуно успјеха у обављању одговорне дужности - наводи се у честитки предсједнице Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Новинској агенцији Републике Српске - Срни 29 година од оснивања и крсну славу Благовијести, истичући да постигнути резултати сврставају Срну у ред најреспектабилнијих новинских агенција у региону.

Вишковић је нагласио да је Срна, од оснивања до данас, имала изузетно важну улогу у правовременом и објективном информисању јавности у Републици Српској.

- Новинска агенција Републике Српске је рођена заједно са Републиком и са њом се развијала и констатно унапређивала. За ових 29 година, СРНА је прошла велики развојни пут, од скромних и тешких почетака до данашње, савремене агенције, прилагођене развоју медијског тржишта и употреби нових технологија - навео је Вишковић у честитки.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је честитку свим запосленим у Новинској агенцији Републике Српске - Срни поводом 29 година усјешног рада и крсне славе - Благовијести са жељом да ова агенција објављује што више позитивних вијести.

Чубриловић је пожелио и да Срна сачува углед којег гради од 7. априла 1992. године, као првооснована информативна кућа Српске.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је руководству и свим запосленим у Новинској агенцији Републике Српске - СРНА 29 година постојања и славу Благовијести, истичући да је СРНА постала незаобилазан извор информисања.

- СРНА је настала у вријеме када и Република Српска и од самог почетка професионално и благовремено пратила најважније догађаје од интереса за њене грађане и тако постала главни ослонац информисања осталим медијима и јавности - истакао је Додик.

Истакавши допринос националне агенције у професионалном и одговорном извјештавању, Додик је свим запосленим пожелио успјех у раду и да и даље професионално обављају свој посао и информишу јавост о свим значајним догађајима, саопштено је из Кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија упутио је данас честитку свим запосленим у Новинској агенцији Републике Српске - Срни поводом 29 година рада и крсне славе - Благовијести, са жељом да агенција настави да одговорно обавља своје дужности и остварује запажене професионалне резултате.

- Својим преданим радом, поштујући новинарске кодексе и, упркос изазовима са којима сте сусретали, вриједно радећи на очувању професионалних стандарда, дали сте изузетан допринос у тачном, објективном и правовременом информисању у Српској, БиХ и региону - наводи се у честитки Тегелтије.