latinica  ћирилица
07/04/2021 |  07:54 ⇒ 08:27 | Аутор: sputniknews.com

Ер Србија од јуна лети из Ниша за Тиват

Ер Србија ће од јуна летјети из Ниша за Тиват, а успостављање ове авио-линије био би први корак привредне и туристичке сарадње два града, закључено је у разговару градоначелнице Ниша Драгане Сотировски и председника општине Тиват Жељка Комненовића.
Авион Ер Србије (фото:AP Photo/Darko Vojinovic) -
Авион Ер Србије (фото:AP Photo/Darko Vojinovic)

Најављено је да ће авиони Ер Србије од 12. јуна два пута недељно летјети из Ниша за Тиват и то ће бити прилика, уколико то услови због пандемије дозволе, да чешће будемо на Јадрану, рекла је Сотировски, а објављено је на сајту града Ниша.

Непознаница је у овом тренутку какви ће услови важити за улазак грађана у Црну Гору због пандемије, додала је Сотировски и изразила наду да ће масовна вакцинација утицати на релаксацију мјера и повољне услове за путовања.

Комненовић је рекао да је успостављање линије између Ниша и Тивта прилика за обнављање привредних веза двије регије и да је 2019. године током два љетња мјесеца на тиватски аеродром слетјело око 7.500 путника из овог дјела Србије, што, како наводи, јасно указује да је интересовање за боравак у Боки велико.

У разговору је речено да ће аеродромске таксе и трошкови на тиватском аеродрому ове године бити веома стимулативни, пренио је Тањуг.