latinica  ћирилица
07/04/2021 |  08:23 ⇒ 10:30 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Потребно отворити преговоре са ММФ-ом за нови аранжман

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је да ће, уколико Међународни монетарни фонд убрзо не отвори преговоре да БиХ добије нови аранжман, затражити од директора те међународне финансијске институције да директно покрене преговоре, јер је недопустиво да се о томе не разговара.
Зоран Тегелтија - Фото: klix.ba
Зоран ТегелтијаФото: klix.ba

- Ми смо инсистирали на томе да аранжман мора да се настави и да је БиХ опредијељена за овај аранжман - рекао је Тегелтија за сарајевско "Ослобођење", говорећи о синоћ одржаном састанку са европским челницима ММФ-а.

Он је истакао да је најважније да БиХ добије аранжман са ММФ-ом, при чему није могао у овом тренутку да процијени колико ће то новаца бити.

- Жао ми је што су прошла три и по мјесеца, а Мисија није отворила преговоре са БиХ и то је, по мом мишљењу, највећи проблем - констатовао је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара у оквиру редовног прољетног засједања јуче је путем видео-линка разговарао са представницима ММФ-а о досадашњим реализованим активностима и могућностима новог аранжмана са овом међународном финансијском организацијом.