latinica  ћирилица
07/04/2021 |  08:34 ⇒ 08:46 | Аутор: СРНА

Одсјечен ауто-пут Загреб-Сплит

Ауто-пут Загреб-Сплит одсјечен је код чвора Свети Рок због сњежне буре, а возила се преусмјеравају на државне цесте, саопштено је из Хрватског аутоклуба.

За сав саобраћај затворени су ауто-пут Загреб-Сплит-Плоче између чворова Свети Рок и Поседарје, државна цеста Ондић-Грачац-Книн, Јадранска магистрала између Сења и Свете Марије Магдалене, те државна цеста Масленица-Затон Обровачки.

Државна цеста Госпић-Карлобаг отворена је само за аутомобиле.

За сав саобраћај отворени су ауто-пут Ријека-Загреб, Крчки и Пашки мост, ауто-пут Драга-Шмрика, те Јадранска магистрала између Бакра и Новог Винодолског.

Због зимских услова забрањен је саобраћај за камионе са приколицама и тегљаче са полуприколицама, док је за остала возила обавезна зимска опрема на већини путева у Лици и Горском котару, те на појединим путевима у Истри, Задарској и Шибенско-книнској жупанији.

У већем дијелу Хрватске коловози су мокри или влажни и клизави, а из ХАК-а упозоравају на поледицу, те на могуће одроне.

У Далмацији је синоћ дувала снежна бура, а у неким мјестима на обали, посебно у залеђу, падао је и снијег.

Снијег је нападао у Сплиту, дијеловима Каштела, Клису, вишим предјелима Солина, а ношен снијежном буром падао је и у Омишу и Трогиру.