latinica  ћирилица
07/04/2021 |  11:15 ⇒ 11:18 | Аутор: sputniknews.com

Руска верзија "Господара прстенова" стара 30 година објављена на Јутјубу (ВИДЕО)

Прије 30 година Совјетски Савез је првобитно прилагодио филм "Господар прстенова: Дружина прстена" за телевизију.
Минас Тирит из Господара прстенова - Фото: Screenshot
Минас Тирит из Господара прстеноваФото: Screenshot

Филм, који је поново објављен на Јутјубу прошле седмице, обожаваоци "Господара прстенова" из цијелог свијета дочекали су са одушевљењем.

Легендарно ремек-дјело британског писца Џона Роналда Рејела Толкина "Господар прстенова" привукло је велику пажњу када га је Питер Џексон 2001. године екранизовао.

Анимирани филм из 1978. године је најстарија позната верзија "Господара прстенова", иако се сматрало да је први филм снимљен тек 2001. године.

Испоставило се да је Совјетски Савез прије 30 године снимио свој први филм "Господар прстенова". Томе се посебно радују руски фанови.

Филм, који се приказивао на каналу Лењинградске телевизије 1991. године, гледаоци су могли видјети само једанпут јер је након тога уклоњен из програма.

Због малог буџета филм је сниман у веома тешким условима. Андреј Тенетко, који је играо улогу Арагорна, рекао је за лист Газета.ру да је идеја за снимање припадала режисеру Наталији Серебрјаковој.

Упркос огромним недостацима када је ријеч о костимима и дизајну, "Господар прстенова" сматра се великим подухватом Совјетског Савеза, а појавом филма на Јутјубу глумци су поново у центру пажње.