latinica  ћирилица
07/04/2021 |  11:31 | Аутор: СРНА

Отворена петља Батајница, завршена за мање новца и прије рока

Саобраћајна петља Батајница на обилазници око Београда, која ће обезбиједити директан улаз на ауто-пут за становнике неколико београдских насеља, отворена је данас у присуству предсједника Србије Александра Вучића.
Отворена петља код Батајнице, омогућен директан излаз на ауто-пут и обилазницу - Фото: ТАНЈУГ
Отворена петља код Батајнице, омогућен директан излаз на ауто-пут и обилазницуФото: ТАНЈУГ

Вучић је рекао да ће ова петља бити важна и за повезивање са логистичким центром за интермодални транспорт, што ће допринијети развоју и других инфраструктурних пројеката.

Он је нагласио да је тај пројекат био уговорен за 9,6 милиона евра, а завршен за 8,8 милиона евра, што је први пут да је неки пројекат завршен за мање новца и прије рока, али са свим дозволама.

- Пре краја године имаћемо осам путева у изградњи. Немате сличан пример у Европи. Поносан сам на грађане Србије што више нисмо губитници. Гледаћемо да обавезујемо и све који убудуће буду побеђивали /на изборима/ да морају да раде више и одговорније - поручио је Вучић.

Он је захвалио Европској банци за обнову и развој на повољном финансијском аранжману за реализацију тог пројекта и поручио да ће Србија појачати сарадњу са том европском банком у наредном периоду.

Петља Батајница укупне дужине око 3,5 километара повезаће Батајнички булевар и логистички центар за интермодални транспорт са ауто-путем.

Интермодални терминал је први српски терминал на коме ће се укрштати трасе теретних возова, камиона и бродова, те обављати сви логистички послови, као што су шпедиција, складиштење, превоз и царина.