latinica  ћирилица
07/04/2021 |  11:54 | Аутор: СРНА

Градоначелник Приједора поклонио 10.000 заштитних маски

Градоначелник Приједора Далибор Павловић данас је поводом Свјетског дана здравља посјетио градско Удружење пензионера и уручио 10.000 заштитних маски намијењених најугроженијим члановима који нису у могућности да себи купе маске.
Приједор: Павловић у градском Удружењу пензионера - Фото: СРНА
Приједор: Павловић у градском Удружењу пензионераФото: СРНА

 - Ово је један скромни допринос да на данашњи дан помогнемо овој категорији - рекао је Павловић новинарима у Приједору.

Он је навео да је у буџету града за ову годину намијењено 250.000 КМ за функционисање Удружења и за одлазак пензионера на бањско лијечење.

- Мислимо да је то значајна подршка Удружењу и, уколико буде могућности и услова за боље пуњење буџета, расположени смо да тај износ и повећамо. Само хоћемо да наши суграђани који припадају популацији пензионера виде и схвате да је град Приједор неко ко мисли на њих - рекао је Павловић.

Предсједник Удружења пензионера града Приједора Слободан Брдар истакао је да је ово најосјетиљивија и најугроженија категорија друштва када је ријеч о пандемији.

- И раније смо били помогнути од Павловића и то нећемо заборавити. Нисмо заборавили када је ранија администрација 26.000 КМ једноставно склонила од Удружења пензионера, не знам из којих разлога, и на захтјев и амандманско дјеловање од Павловића то је враћено Удружењу пензионера - изјавио је Брдар.

Он је додао да ова донација значи много и у моралном дијелу јер показује да су пензионери уважени и поштовани у овој локалној заједници гдје остварују 98 одсто својих права.

Удружење пензионера града Приједора тренутно броји 14.718 чланова.