latinica  ћирилица
07/04/2021 |  12:20 ⇒ 12:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Бројеви су бољи, али и даље високи, мора се слушати Кризни штаб

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је данас да су подаци о зараженима вирусом корона бољи, али да се, када је ријеч о даљим корацима, мора слушати Кризни штаб.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић, који је присуствовао отварању петље код Батајнице, навео је да у Београду и даље има највише заражених, али су проценти нижи за око пет или шест одсто.

Истакао је да би та вијест могла бити добра за цијелу земљу у смислу отварања многих објеката, али да се мора слушати и саслушати Кризни штаб, јер они знају какво је стање у болницама и даље штитити животи људи.

- Проценти су бољи, али и даље су високи, нису добри, али је много мање заражених у Београду, и у Нишу их је значајно мање, нешто мањи број у Новом Саду, Крагујевцу... - рекао је Вучић, уз поруку да у мањим мјестима није добро и да је то проблем.

Прецизирао је и да говори о бројевима од понедјељка на понедељак, уторак на уторак, сриједу на сриједу.

Напомиње да су неки медији јуче погрешно тумачили да се то односи на понједељак и уторак, и кажу да има пораста бројева. Не разумију, како је објаснио, да у понедјељак дођу резултати пола од недјеље, када људи не могу толико да се тестирају.

"Изјава о изборима лапсус"

Вучић је рекао је да је његова изјава о томе да ли је било избора 2020. године, која је изазвала пажњу јавности, била лапсус, те да је мислио на 2019. годину, што је, како каже, јасно и његовим политичким противницима.

Вучић је одговорио на питање новинара о изјави да, када је држава прошле године давала грађанима по 100 евра, то није било у сврху изборне кампање.

- Наш народ има пословицу - докон поп и јариће крсти... Када сваки дан радите и сваки дан се некоме обраћате, нормално је да гријешите не јенднм, него 10, 15, 20 пута дневно... Али су се они ухватили за нешто најглупље, без суштине. Мислио сам на 2019. годину и знали су они на шта ја мислим, свако је разумио суштину - рекао је Вучић.

На питање зашто је престала полемика око набавке витамина који треба да буду упућени у пакетима помоћи за пензионере, већ се прича само о изборима, Вучић је рекао да је разлог у томе што су они који су критиковали тај потез још једном ухваћени у лажима и бесмислицама које сваки дан износе.

Како каже, говорило се да је само "Гудвил фарм" добила посао, а није, већ је њих девет, јер нема довољно произвођача витамина, додајући да његови противници увијек полазе од себе.

- Различити су нам снови, њихови су да кажу и ураде нешто против мене лично, то неме везе са политиком и плановима, већ да ме увреде, кажу да сам луд, болесник, Хитлер, Стаљин, а на крају не знају како да објасне да се данас граде путеви, аутопутеви, болнице, вакцинацију, да смо први по стопи раста... То им није јасно, па не знају шта би рекли, па - ако прође, прође... - рекао је Вучић.

Замјерио је и што је морао лично да одговара на такве критике, јер се нису огласили ни министар здравља, нити РФЗО.

- Само се питам зашто сам морао ја да им одговарам и у истом дану, и дан послије и два дана касније... Али, људи имају различите снове, степен борбености и жеље да покажу шта је истина, али истину сам показао - рекао је Вучић.