latinica  ћирилица
07/04/2021 |  12:21 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Вријеме пандемије тражи акцију, а не шарлатанство (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да су времена пандемије вируса корона тешка и да траже акцију, а не шарлатанство.

На питање Срне да прокоментарише изјаву градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да је он добар домаћин и да је увијек уз свој народ као што је био на недавним протестима у том граду, предсједница Републике је упитала какав је то добар домаћин који хода кроз масу без маске, оцијенивши да те његове ријечи дјелује као "мршаво и неубједљиво правдање", те да је веза између тог скупа и градоначелника јасна.

- Градоначелник покушава да објасни како он стоји уз свој народ тиме што епидемиолошке мјере назива лакрдијом, а то онда значи и да апеле здравствених радника да прекинемо окупљања сматра смијуријом. Испада да здравствени радници, који без предаха брину о обољелима од вируса корона, нису уз свој народ, али градоначелник јесте. Па, то је за сваку осуду - истакла је Цвијановић.

Навела је да градоначелникова изјава на том скупу да он народу шаље своје срце и душу, а не мјере лијепо звучи, али онима који су обољели и који умиру од овог опаког зла званог корона не треба његово срце и душа, јер се једино уздају у здравствене раднике који уз њих бдију.

- Џаба срце и душа градоначелникова кад требају респиратори, кисеоник, болнички кревети, вакцине. Боље би било да се пробуди и лати се посла умјесто што прави представе. Ово су тешка времена која траже акцију, а не шарлатанство. Па, цијели свијет се бори са овим злом и да се тако може помоћи, нашао би се ваљда још неки паметан државник или градоначелник на планети да понуди своје срце и душу и одува корону и све друге проблеме - нагласила је Цвијановић.

Она је упитала да ли има неко у том градском Кризном штабу ко може да објасни градоначелнику како се можемо извући из овог зла у којем сваки дан губимо толико људских живота, пошто му се мјере републичког штаба не свиђају, а те мјере су исте као и у свим другим државама свијета.