latinica  ћирилица
07/04/2021 |  14:07 ⇒ 14:09 | Аутор: Index.hr

ФИФА суспендовала два савеза

Међународни фудбалски савез суспендовао је фудбалске савезе Пакистана и Чада због спорова око њиховог вођења.
ФИФА - Фото: AFP
ФИФАФото: AFP

ФИФА је суспендовала Пакистанску фудбалску федерацију (ПФФ) због мијешања трећих страна у рад Савеза, а такођер и Чадски фудбалски савез (ФТФА) с тренутним учинком због уплитања тамошње Владе, стоји у саопштењу ФИФА.

Скуп фудбалских функционера предвођена Асхфаком Хусаином, коју је Врховни суд изабрао 2018. за вођење ПФФ-а, али га ФИФА није признала, преузела је сједиште Пакистанског савеза прошлог мјесеца.

ФИФА је Пакистан такође суспендовала због мијешања треће стране у 2017. години, преноси Индеx.хр.

Чадско Министарство омладине и спорта одузело је овлашћења тамошњем Савезу 10. марта због забринутости због начина на који се води и лоше комуникације. Прошли мјесец је Конфедерација афричког фудбала због спорова дисквалификовала Чад из Афричког купа нација.

Суспензија ће бити укинута након што се укину релевантне Владине одлуке, а ФТФА и њезино руководство, на челу с предсједником Моцтаром Махамоудом Хамидом, потврде Фифи да су простори Савеза под њиховом контролом.

Суспензија значи да земље неће добити средства од ФИФА и биће им забрањено службено надметање, док ће развојни пројекти такође бити на чекању.