latinica  ћирилица
07/04/2021 |  14:32 | Аутор: СРНА

Лончар: Противнике вакцинације који су примили вакцину би требало казнити

Министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је да они који су примили вакцину против вируса корона, а шире панику да нико не треба да се вакцинише у озбиљним државама треба да буду најстроже кажњени.
Златибор Лончар (фото: Танјуг / Марко Ђоковић) -
Златибор Лончар (фото: Танјуг / Марко Ђоковић)

- На нама је да не дамо превелики значај онима који су се најуредније вакцинисали, а шире панику да не треба неко да буде вакцинисан. Е, то је брука и срамота и у озбиљној држави треба да се најстроже казне - оцијенио је Лончар.

Лончар је, поводом недавне журке више хиљада студената у Београду, рекао да је то био тренутак опуштања и да су и они свјесни да је то била грешка у условима вируса корона.

Он је, послије састанка са представницима студената Београдског универзитета, оцијенио да су студенти изузетно озбиљни и да је важно то што не заговарају став да неко не треба да се вакцинише.

Имунолог Срђа Јанковић рекао је да нико не критикује људе који имају дилеме и страхове када је ријеч о вакцинацији, већ идеолошке противнике имунизације и науке.

Јанковић је навео да је са студентима разговарано о значају вакцинације и указао да су све вакцине против вируса корона добре.

Предсједник Студентског парламента Медицинског факултета у Београду Милош Ђурић рекао је да је у првом кругу вакцинисано више од 50 одсто студената медицине, не рачунајући оне који су се пријавили посредством е-Управе, те додао да ускоро почиње други круг.

Он је, уз напомену да нема поуздане податке о вакцинисању студената, рекао да се на Универзитету у Београду вакцинисало око 7.000 или 8.000 особа.

Премијер Србија Ана Брнабић недавно је изјавила да је најмање једна особа од оних које је полиција тада привела због ширења лажи о вакцинацији примила вакцину против вируса корона.