latinica  ћирилица
07/04/2021 |  14:38 | Аутор: СРНА

Уручене одлуке о додјели 17 звања примаријус

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је у Бањалуци уручио одлуке о додјели титуле примаријус за 17 љекара из Српске поводом обиљежавања Свјетског дана здравља.
Уручење за примаријусе (Фото: Министарство здравља) -
Уручење за примаријусе (Фото: Министарство здравља)

Шеранић је истакао да му је драго да, упркос околностима због пандемије вируса корона, може и ове године да уручи одлуке о додјели звања примаријус појединцима који су својим радом и професионалним напредовањем направили искорак у каријерама, а чији је допринос развоју здравственог система Републике Српске изузетно значајан, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

- Незамјењива улога здравствених радника у посљедњих годину дана добила је своју потврду, као и спремност на жртву не само на професионалном, него и личном плану. Пандемија је погодила све аспекте наших живота, а пред нас у здравственом систему ставила највећу одговорност - нагласио је Шеранић у свом обраћању.

Почасну титулу примаријуса понијели су доктори медицине Маријана Ковачевић и Ненад Лаловић из Универзитетске болнице Фоча, Маринко Радмановић из Дома здравља Нови Град, Светозар Маринковић из Специјалне болнице из хируршких области "Боксит" у Милићима, те Марко Рачић, Зоран Матковић и Хајан Банан /Хаyан Бахнан/ из Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју.

Почасну титулу примаријуса понијели су и Александар Лазић из Дома здравља Добој, Борка Кнежевић, Весна Шпановић и Весна Зец из Дома здравља "Козма и Дамјан" у Козарској Дубици, као и љекари Биљана Бабић и Владо Вујовић из Болнице "Др Младен Стојановић" у Приједору, Рајко Додик и Јадранка Павловић из Болнице Градишка, те Милица Отковић и Драган Пралица из Дома здравља Приједор.

Додјели звања примаријус, која је ове године организована нешто скромније, уважавајући околности пандемије вируса корона и поштујући све епидемиолошке мјере, присуствовали су и шеф Канцеларије Свјетске здравствене организације у БиХ Фабио Скано, као специјални гост, директор Фонда здравственог осигурања Републике Српске Дејан Кустурић, те представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.