latinica  ћирилица
07/04/2021 |  15:52 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Бањалука: Политика се умијешала у синоћњу контролу у угоститељском објекту (ВИДЕО)

Вршилац дужности главног Републичког здравственог инспектора Милица Матијевић позвала је синоћ, након контроле у угоститељском објекту Агапе у Бањалуци, политичаре да Инспекторат не увлаче у политичке вртлоге.
Снимак са Тржног центра Делта - Фото: Screenshot
Снимак са Тржног центра ДелтаФото: Screenshot

- Апелујем и молим Градску управу да не злоупотребљава инспекторе. Ми смо државни службеници и треба да радимо савјесно, одговорно и професионално - истакла је Матијевићева.

Да се политика умијешала у синоћњу контролу, било је јасно у самом почетку, јер се готово истовремено са Комуналном полицијом, на лицу мјеста појавио одборник ПДП-а Иван Бегић. У самом објекту био је и секретар Градског одбора ПДП-а и стручни сарадник за регионалну привредну сарадњу у Градској управи Небојша Дринић. Присутна је била и савјетница за медије градоначелника Бањалуке.

Видео снимци са Тржног центра Делта доказују да је Бегић био присутан цијеле вечери, као и службени фотограф Града Бањалука. Од самог почетка, ту је била и екипа БН телевизије.

На снимцима са видео-надзора види се честа комуникација Бегића са екипом БН телевизије, а према свједочењу присутних, покушавао је да се мијеша и у рад Комуналне полиције.

На крају контроле, активисти ПДП-а сачекали су Матијевићеву испред возила Инспектората, снимали је и постављали провокативна питања.

Послије свега, поставља се питање да ли Комунална полиција и Инспекторат данас могу да раде свој посао без представе за јавност или је нужно да уз њих на терен иду и одборници. Или је то мијешање у рад извршних органа?